Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Joutsalaisella turvesuolla kytenyt palo ilmoitti itsestään savuamalla – turvepalojen sammuttaminen on hidasta ja työlästä

Eetu Kokkinen

Joutsassa sijaitsevalla turvetuotantoalueella havaittiin turveauman palo torstaina aamupäivällä. Mahdollisesti jo pidempään kytenyt palo huomattiin, kun turveauma alkoi savuttamaan.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan paikalla on tällä hetkellä kaksi pelastuslaitoksen yksikköä sammumassa ja rajaamassa paloa. Palo oli arvion mukaan levinnyt noin kymmenen metrin pituiselle ja metrin leveälle alueelle turveaumassa.

Päivystävän palomestarin mukaan turvepaloja ei vielä tänä keväänä ole Keski-Suomeen sattunut, mutta hän muistuttaa niiden riskin lisääntyvän ilmojen lämmetessä ja kesää kohti mentäessä.

Turvepalojen sammuttaminen on melko hidasta ja haastavaa, sillä pelastajat joutuvat usein levittämään turvetta ja maata palopaikoilla turpeen pinnan alla kytevän palon sammuttamiseksi. Maata joudutaan myös kastelemaan suurelta alalta. Puhdas vesi ei myöskään välttämättä läpäise tiivistä turvetta, vaan sitä joudutaan ohentamaan esimerkiksi erilaisilla pesuaineilla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut