Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Vääntö Nelostien muutossuunnitelmista jatkuu, Tourulan ramppien purkaminen tuottaa päänvaivaa yrityksille – "Asiakasvirrat loppuvat", jyrähtää Minimanin toimitusjohtaja Jussi Nummelin

Nelostien liittymien siirto on herättänyt kritiikkiä etenkin alueen yrityksissä. Jussi Nummelin (vas.), Ville Joensuu, Erkki Talvitie ja Jukka Kankkunen kertoivat näkemyksiään Keskisuomalaiselle maaliskuussa. Agata Anttonen

Keskisuomalainen

Nelostien muutossuunnitelmat ovat jälleen kritiikin kohteena. Massiivinen tieuudistus poiki toistakymmentä muistutusta alueen yrityksiltä ja asukkailta. Erityisesti Tourulan eritasoliittymien purkaminen aiheuttaisi merkittäviä haittoja elinkeinoalueen yrityksille. Jyväskylän kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja Leena Rossin mukaan Starkin rautakaupan kohdalla oleva ramppi kuuluisi oikaista nykystandardien mukaiseksi, mikä aiheuttaa ketjureaktion; useita ramppeja täytyy siirtää pohjoisemmaksi, joka aiheuttaisi sen, että Tourulan ramppi ei toimisi enää sellaisenaan. Kaupungin näkemyksen mukaan ilman Tourulan ramppien poistamista ongelmaa ei voida ratkaista. Minimani on jopa väläytellyt liiketoimintansa lopettamista Jyväskylässä kokonaan, mikäli sopuun ei päästä.

– Kaupungin suunnitelman mukaan Minimanille ei kyetä tekemään kunnollisia liittymiä, joka tarkoittaa että asiakasvirrat loppuvat automaattisesti, Minimanin toimitusjohtaja Jussi Nummelin sanoo Radio Keskisuomalaiselle.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut