Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylä purkaa loputkin koronarajoitukset, laaja maskisuositus jää vielä voimaan

Jyväskylässä puretaan koronarajoituksia. Sisäliikuntapaikat aukeavat 1.6. alkaen jälleen yleisölle. Timo Mustalampi

Eetu Kokkinen

Jyväskylän kaupunki purkaa loput koronasuositukset ja -rajoitukset palveluissaan. Laaja maskisuositus jää kuitenkin vielä voimaan. Asiasta päätettiin kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän kokouksessa maanantaina.

Kaupunki avaa jälleen 1.6. alkaen sisäliikuntapaikkansa yleisölle sekä sallii omatoimikirjaston käyttämisen. Myös yksityistilaisuuksia koskeva 50 hengen osallistujamäärää koskeva suositus poistuu. Kaupunki ei enää myöskään suosita välttämään matkustamista leviämisvaiheen alueille. Liikuntapalvelut ja kirjastot tiedottavat palveluiden avaamisen käytännöistä ja aikatauluista erikseen tämän viikon aikana.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti 28.5.2021, ettei se enää tee Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella päätöstä julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoituksista. Yleisötilaisuuksien järjestäjän tulee kuitenkin edelleen tehdä selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa hygieniakäytännöt eli muun muassa mahdollisuuden käsien puhdistamisen sekä varmistaa riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. Samoja käytäntöjä tullaan noudattamaan kaupungin yleisölle avoimissa tiloissa ja tapahtumissa.

Kaupunki pitää edelleen voimassa laajan maskisuosituksen yli 12-vuotiaille. Lisäksi kokoontumissa tulee muistaa turvavälit sekä hyvä käsihygienia.

– Perusohjeet ovat keino varmistaa, ettei uusia tartuntaryppäitä tule. Siksi maskien käyttöä kannattaa jatkaa julkisissa tiloissa ja turvavälejä pitää, kunnes rokotuskattavuus saadaan eri ikäryhmissä riittäväksi, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä muistutti.

Jyväskylässä rokotuskattavuus on hyvä. Yli 45,8 % yli 16-vuotiaista asukkaista on saanut ensirokotteen. Tällä viikolla rokotusvuoroon pääsevät kaikki 40 vuotta täyttäneet Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaat. 14. kesäkuuta alkavalla viikolla eli viikolla 24 siirrytään ajanvarauksissa alle 40-vuotiaisiin asukkaisiin.

– Jyväskylän kaupunki välittää kiitoksensa kaikille asukkaille suositusten ja rajoitusten noudattamisessa. Vuosi on ollut pitkä ja siihen on sisältynyt nopeita tartuntapiikkejä, jotka on saatu tukahdutettua esimerkillisen jäljityksen sekä asukkaiden toiminnan avulla. Muistetaan kesänkin aikana perusohjeet, eli pestään käsiä ja pysytään terveinä, kaupunginjohtaja ja poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja Timo Koivisto totesi kokouksen päätteeksi.

Juttua korjattu klo 13.16. Kaupunki täsmensi, että alle 40-vuotiaiden ajanvaraus alkaa viikolla 24 eli 14. kesäkuuta alkavalla viikolla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut