Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Maa- ja kotitalousnaiset matkasivat opintoreissulle Itä-Suomeen

Hanna Kaihlajärvi

Saarijärven ja Äänekosken maa- ja kotitalousnaiset matkasivat rohkeasti koronarajoitukset huomioiden toukokuun alussa Itä-Suomeen opintomatkalle. Lähdimme keväisestä Keski-Suomesta ja seuraavana aamuna heräsimme Ilomantsissa ennätykselliseen lumimyräkkään, mutta sekös meitä haittasi. Kuva on lumiselta Kolin huipulta.

Saimme tutustua muun muassa karjalaiseen ruokaperinteeseen, jonka on synnyttänyt kahden kulttuurin ja kahden uskonnon kohtaaminen. Maan, metsän ja vesien antimet olivat todella runsaat.

Matkan suuri oppi oli meille tämä: perinne ei elä, jos se ei muutu. Tämän pohjalta on hyvä viedä eteenpäin juuri käynnistämäämme Maistuvaa Saarijärven mailta ja mannuilta -hanketta, jossa toteutetaan Saarijärvi-menu nykypäivä ja kulttuurihistoria huomioiden.

Leader Viisari on osarahoittaja niin Saarijärven mailta ja mannuilta -hankkeelle kuin Itä-Suomen opintomatkalle, joka on osa Visiitti-hanketta.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut