Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Taiteen monitoimimies Ronny Gilan on koonnut maalauksistaan näyttelyn Mäntän Myllyrantaan – Teoksiin on ikuistettu ainakin Sauli Niinistö, Äiti Teresa, Jörn Donner ja Tom of Finland

Ronny Gilan on ikuistanut muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Lennun. Ronny Gilan

Päivi Liimatainen

Mänttäläinen taiteen monitoimimies Ronny Gilan on koonnut maalauksistaan näyttelyn isännöimäänsä Mäntän Myllyrantaan. Tosikoita ja veitikoita – muotokuvia Gandhista Santapukkiin -kooste on esillä elokuun loppuun.

Näyttelyssä on 80 maalausta. Mänttä-Vilppulan runoilijat POEM ry. on maustanut jokaisen teoksen runolla tai ajatelmalla, ja taustalla soi mänttäläisen Eero Peltosen sävelteos.

Teoksiin Gilan on ikuistanut muun muassa Sauli Niinistön, Äiti Teresan, Andy Warholin, Jörn Donnerin, Esa Saarisen ja Tom of Finlandin.

Äiti Teresa Ronny Gilan
Andy Warhol Ronny Gilan
Jörn Donner Ronny Gilan
Esa Saarinen Ronny Gilan
Tom of Finland Ronny Gilan

– Alkujaan sain mainosgraafikkokoulutuksen. Pääosan työurastani olen touhunnut taiteen parissa. Toimin yli 20 vuotta Espanjassa taidevälittäjänä. Suomessa olen maalannut ja pitänyt kesänäyttelyitä Myllyrannassa, Gilan taustoittaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut