Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Taiteilijaystävykset Päivi Lundvall ja Mirja Nuutinen Kymön TaideKesässä

Päivi Lundvall ja Mirja Nuutinen esittäytyvät Kymönkosken TaideKesässä. Mari Waali

Mari Waali

Kymönkosken TaideKesä avaa ovensa tämä kesänä 1.7.–8.8. Nuorisoseurantalolla esittäytyvät taiteilijaystävykset Päivi Lundvall ja Mirja Nuutinen näyttelyllään Pirstoen pintaa syvemmälle.

Taiteilijoiden ystävyys on kestänyt jo yli 35 vuotta. Ystävyyden pohjana on yhteinen arvomaailma, jossa luonto ja sen monimuotoisuuden säilyttäminen on ykkösenä ja ihminen osa muiden lajien joukossa.

Vaikka molempien teokset ovat itsenäisesti luotuja, ne sopivat hämmästyttävän hyvin yhteen.

Molemmat hakevat eri elementtien välistä vuorovaikutusta, sen havainnollistamista ja ymmärrettäväksi tekemistä. Yhteistä naisten teoksille on myös värimaailma ja luonto tunnekokemuksena.

Ekologi, FT, dos, Päivi Lundvallon koko uransa ajan ollut kiinnostunut vuorovaikutuksesta. Luonnon eri elementtien vuorovaikutus on jatkuvaa ja dynaamista. Lundvall kuvaa valokuvissaan ekosysteemin eri elementtien välistä suhdetta terävöittäen ilmettä graafisilla muodoilla tai väreillä.

Mirja Nuutinen on taideyrittäjä, graafinen suunnittelija ja taiteilija, jolla on pitkä näyttelyhistoria kotimaassa, mutta viimeisinä vuosina myös ulkomailla.

Nuutinen on yhdistänyt jo parikymmentä vuotta uutta ja vanhaa tekniikkaa. Teokset prosessoituvat digitaalisiksi kerroksellisiksi kollaaseiksi, joissa materiaaleina ovat hänen valokuvansa ja käsin tuotettu piirretty ja maalattu aineisto.

TaideKesässä on lisäksi esillä Nina Lindebergin maalauksia ja Jouko Kinnusen puutaidetta.

Kymönkosken kesään kuuluvat kiinteästi kesäkurssit.

Kurssit aloittaa Sirpa Hasan suosittu Pisanka 12.–13.6, Hasan vetämä paperibatiikki kokoontuu 19.–20.6.

Taija Tuomisen seurassa uppoudutaan luovaan kirjoittamiseen 14.–15. elokuuta.

Kurssikesän päättää Sirpa Hasan ekoprintti-kurssi 11.–12.9.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut