Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Festarikesä Jämsän Himoksessa toteutuu, mutta osallistujamääriä rajoitetaan

Festarit keräävät taas tänä kesänä kansaa Jämsän Himokseen. Aivan kesän 2019 Himos Juhannuksen kaltaista tungosta ei ole luvassa, sillä festarit järjestetään 50 prosentin kapasiteetilla. Petri Huhtinen

Maria Markus

Kaikki Himoksen kesän 2021 festivaalit ovat näillä näkymin toteutumassa. Näin luvataan sekä HimosLomat-yhtiöistä että Nelonen Media Live Oy:stä, joka järjestää Himos Juhannuksen sekä Iskelmäfestarit ja Jysäri-festivaalit heinäkuussa. Myös Ilmiö-tuotanto Oy:n järjestämät Lavatanssifestarit elokuussa ovat toteutumassa.

– Sillä mielin me kesää suunnittelemme, että tapahtumat toteutuvat. Luotamme siihen, että tapahtumajärjestäjät huolehtivat tarkasti myös koronaturvallisuusseikoista, sanoo HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Päivi Heikkala.

Himoksen kaikki lomamökit ovat kesällä käytössä aivan kuten ne ovat olleet koko korona-ajan muutenkin. Varaustilanne on Heikkalan mukaan hyvä, ja koska osa viime vuoden varauksistakin on siirtynyt tälle kesälle, lomakylässä riittää kesäkiireitä. Turvallisuusasioissa vedotaan mökkeilijöiden omaan vastuullisuuteen.

– Ohjeistamme asiakkaitamme, että mökille tultaisiin vain terveinä. Toivomme myös, että he oleskelisivat pääasiassa omissa porukoissaan. Festarit tekevät tähän tietysti jonkinlaisen poikkeuksen.

Nelonen Media Live Oy:n markkinointipäällikkö Matti Markkola kertoo, että Himoksen festivaalit tullaan järjestämään 50 prosentin kapasiteetilla eli yleisöä otetaan sisään vain puolet normaalista määrästä.

– Näin voimme taata sekä toimivat turvajärjestelyt että hyvän palvelutason, ja ihmisillä on myös väljempää oleskella alueella. Tapahtuma-alue tulee olemaan tänä vuonna aivan sama kuin muulloinkin.

Markkolan mukaan koronaturvallisuus otetaan huomioon myös huolehtimalla yleisestä siisteydestä ja hygieniasta.

– Lähdemme siitä oletuksesta, että emme tarvitse pakotettuja kahden metrin turvavälejä saati mitään lohkomalleja, Markkola toteaa.

Festareilla tullaan näkemään entiseen malliin myös ravintolakojuja, joissa Markkola mukaan noudatetaan samoja säädöksiä kuin ravintola-alalla tällä hetkellä muutenkin.

Jämsän Himos

Kesän 2021 festarit

Himos Juhannus 24.–26.6.

Iskelmä Festivaali Himos 1.–3.7.

Jysäri 8.–10.7.

Lavatanssifestarit 27.–28.8.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut