Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Tutkimuksen mukaan Suomessa on noin kaksisataatuhatta työssäkäyvää köyhää – Mikko Jakonen Radio Keskisuomalaisessa: ”Se on melkoinen stigma ja häpeä”

Mikko Jakosen mukaan moni suomalainen on sosiaaliturvan tai työttömyyskorvauksen piirissä riittämättömien palkkatulojen takia. Riina Sydänmaanlakka

Keskisuomalainen

Jyväskylän yliopistossa on käynnissä uusi aineistonkeruu työssäkäyvistä köyhistä. Hankkeenjohtaja, dosentti Mikko Jakonen kertoo, että Suomessa noin kaksisataatuhatta henkilöä saa riittämättömien tulojen vuoksi sosiaaliturvaa tai työttömyyskorvausta. Tyypillisintä on, että osa-aikaisesta työstä saadaan riittämättömiä viikko- tai kuukausiansioita.

Tuntipalkat ovat Suomessa hyvät, mutta usein etenkin palvelualoilla tuntikertymät ovat niin alhaisia, että palkka ei riitä. Lisäksi muun muassa asumisen kustannukset ovat etenkin kaupungeissa korkeat. Työssäkäyvien köyhien luku voi olla arvioitua suurempikin, sillä aina tukea ei haeta, vaikka sitä saisi.

– Suomessa palkkatyö on niin korkealle arvostettu, että ajatellaan, että jos palkka ei riitä, se on melkoinen stigma ja häpeä, Jakonen summaa.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut