Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Hyvä mieli antamisen ilosta ja vapaaehtoistyöstä

Simo Savolainen

Jyväskylässä Huhtasuon Kylätoimistolla (Asa ry) ihasteltiin pikkiriikkisiä vauvantossuja. Kutoja kertoi, että kaikki lähti liikkeelle langoista, joista hän keksi lähteä kutomaan vauvantossuja. Antamisen ilo oli suurin syy aloittaa tossujen kutominen. Siskon lapsenlapsi oli ensimmäinen, joka sai ottaa vastaan lämpimät tossut. Tämän jälkeen kutoja innostui kysymään neuvolasta, olisiko siellä tarvetta tossuille – olihan siellä.

Huhtasuon neuvolassa on ilahdutettu pienten vauvojen vanhempia ja kutojallemme on kerrottu, että tossut ovat olleet mieleisiä. Työnsä hedelmiä hän ei itse ole nähnyt katukuvassa: ”En ole mennyt kurkistamaan vaunuihin!”, hän nauraa. Tieto lämpimistä pienistä varpaista ja antamisen ilo tuovat hyvän mielen vapaaehtoisille kutojille.

Tossujen kutoja haastaa muut kutojat tekemään hyvää ja lahjoittamaan neuvoloihin vauvantossuja. Kuvan tossujen ohjeen voi noutaa Huhtasuon Kylätoimistolta (Nevakatu 1) maanantaista perjantaihin kello 9–13.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut