Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Useita ukkosen mahdollisesti aiheuttamia tulipaloja Keuruulla ja Multialla – valpas kansalainen sammutti maastopalon

Kuvituskuva. Tiina Mutila

Camilla Karttunen, Anna Kivinen

Keuruun alueella on syttynyt useampi ukkosen aiheuttama tulipalo. Henkilövahinkoja ei ole sattunut. Keski-Suomen pelastuslaitos sai tiedon rakennuspalosta Keuruulla maanantaina hieman puoli neljän jälkeen iltapäivällä. Suojoentiellä palaa varastorakennus, jossa säilytetään heinänpahnoja. Rakennus on todennäköisesti syttynyt salaman iskusta. Varastorakennuksen katto on tipahtanut palon seurauksena. Palossa ei ole leviämisvaaraa.

Salamat sytyttivät kaksi maastopaloa, joista toisen pelastuslaitoksen henkilöstö sammutti ja toisen sammutti valpas kansalainen. Paloista toinen syttyi Myllymäentiellä.

Myös Multialla on todennäköisesti salaman sytyttämä maastopalo. Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Aaro Lampinen kertoo, että palopaikalle oli hyvin haasteellista päästä, mutta paloalue on nyt rajattu. 50x70 metrin kokoisella paloalueella ei ole enää leviämisvaaraa. Lampinen arvioi, että sammutustyöt vievät yhteensä noin kolmisen tuntia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut