Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän ja Seinäjoen väliset kiskobussivuorot korvataan varotoimenpiteenä – viime lauantain tulipalon syytä tutkitaan parhaillaan

Varmistuakseen kaluston turvallisuudesta VR on päättänyt tarkastaa kaikki liikenteessä olevat 15 kiskobussia. Arkistokuva. Aalto Risto

Camilla Karttunen

Viime viikolla kaukoliikenteen taajamaliikenteessä käytettävässä kiskobusissa syttyi tulipalo, jonka syytä tutkitaan parhaillaan. Varmistuakseen kaluston turvallisuudesta VR on päättänyt ennakoivana varotoimenpiteenä tarkastaa kaikki liikenteessä olevat 15 kiskobussia, kerrotaan VR Groupin tiedotteessa.

Kiskobussi syttyi palamaan kesken matkan Joroisissa, 26 matkustajaa evakuoitiin

Muun muassa Jyväskylän ja Seinäjoen väliset kiskobussivuorot korvataan noin viikon kestävien tarkastusten ajaksi linja-autoilla, mikä voi näkyä pidempinä matka-aikoina sekä muutoksina palvelutasossa ja esteettömyydessä. Esimerkiksi polkupyörän ja lastenvaunujen kuljettaminen tai pyörätuolilla liikkuminen ei ole mahdollista kaikissa korvaavissa linja-autoissa. Tavoitteena on, että kiskobussit palaavat liikenteeseen noin viikon kuluessa.

– Junaliikenteen turvallisuus on meille ehdoton ykkösasia ja haluamme olla varmoja siitä, että kaikki liikennöivä kalustomme on täysin turvallista. Siksi teemme kiskobusseille täydentävät kuntotarkastukset ennakoivana varotoimenpiteenä ja riskienhallintakeinona. Palautamme kalustoa liikenteeseen sitä mukaa, kun tarkastukset valmistuvat. Pahoittelemme järjestelystä asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, kertoo VR Groupin liikenne- ja turvallisuusjohtaja Nina Mähönen tiedotteessa.

Kiskobusseilla liikennöidään Jyväskylän ja Seinäjoen välisen reitin lisäksi myös Tampereen ja Keuruun, Iisalmen ja Ylivieskan, Savonlinnan ja Parikkalan sekä Pieksämäen, Joensuun ja Nurmeksen välisillä reiteillä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut