Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Peliteknologian avulla voi päästä metsäkoneen rattiin tai harjoittelemaan haavan tikkaamista – Tuomas Roininen Radio Keskisuomalaisen haastattelussa: ”Ei mitään tekemistä pelien kanssa”

Radio Keskisuomalaisen aamukahvivieraana kävi Peliosuuskunta Expan puheenjohtaja Tuomas Roininen. Peliosuuskunta Expa pyörittää Digi&Game Centeriä, joka vastikään sai Keski-Suomen kauppakamarin myöntämän Vuoden digitalisaatioteko -palkinnon.

Peliteknologiaa hyödynnetään useilla eri aloilla aina kulttuurista teollisuuteen. Esimerkiksi metsäkoneen kuljettamista voidaan tehdä simulaattorin avulla tai jopa haavan tikkaamista lääkärikoulutuksessa.

Roininen kertoo, että peliteknologia käy laajaan spektriin ja sitä tarvitaan hyvin poikkitieteellisesti. Pelaaminen on viihteellinen asia, mutta peliteknologian lähtökohdista asia on toinen. Eri aloihin hyödynnetyssä tuotannossa tai rakenteessa ei ole peliä, vaan samankaltaisia toimintoja.

– Se tulee monelle yllätyksenä. Sillä ei ole mitään tekemistä pelien kanssa. Siinä vain halutaan kehittää jotain toimintoja, jossa käytetään samaa teknologiaa, hän kiteyttää.