Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Matias ja Nadja Räisälä (vas.), Jaakko Tergujeff, Sanna Lumia, Roope Tiihonen, Veera ja Elina Tergujeff nauttivat helteestä Lutakon satamapuistossa. Heidän mielestään Jyväskylässä parasta ovat luonto, kulttuuri ja hyvät palvelut. Sami Saarenpää

Mitä kuntiin jää, kun niiden suurin ja kallein tehtävä lähtee? – Tuleva valtuustokausi on tänään valittaville päättäjille täysin poikkeuksellinen

Edessä on historiallinen valtuustokausi, jonka aikana tapahtuu suurella todennäköisyydellä Suomen itsenäisyyden ajan suurin kunnallishallinnon muutos.

Teksti: Satu Kakkori, kuvatekstit: Emma Jolkkonen

Tänään sunnuntaina, 13. kesäkuuta armon vuonna 2021 valitaan uudet päättäjät kuntiin. Edessä on historiallinen valtuustokausi, jonka aikana tapahtuu suurella todennäköisyydellä Suomen itsenäisyyden ajan suurin kunnallishallinnon muutos. Se kulkee nimellä hyvinvointialueuudistus, mutta tutummin siitä voidaan puhua myös sote-uudistuksena.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja