Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppalehti: Spinnovalla on lähes rajattomat mahdollisuudet, mutta mikään ei takaa, että yhtiö osoittautuu lopulta tekstiilikuitumarkkinoiden uudistajaksi

Jyväskyläläisen tekstiilikuituyhtiön Spinnovan ympärillä käy pöhinä, kun moni miettii, sijoittaako suurten lupausten yhtiöön vai ei menossa olevassa listautumisannissa.

Spinnovaa kehittää ympäristöystävällistä tekstiilikuitua esimerkiksi puuvillan ja polyesterin korvaajaksi. Spinnovan ja brasilialaisen sellujätin Suzanon yhteinen tehdas alkaa tuottaa uudenlaista tekstiilikuitua Jyväskylässä ensi vuonna.

Kauppalehti luonnehtii analyysissään Spinnovaa riskiä sietävän sijoittajan kasvulupaukseksi.

–  Jos Spinnova onnistuu kaupallistamistavoitteissaan, ovat yhtiön laajenemismahdollisuudet lähes rajattomat: Spinnova on iskemässä kiinni valtavaan tekstiilikuitumarkkinaan, jossa pienenkin markkinasiivun valloittaminen voisi johtaa valtaviin voittoihin, toimittaja Henrik Wacker kirjoittaa.

Hänen mukaansa paino on kuitenkin jos-sanassa.

– Kiinnostavasta tuotteestaan huolimatta mikään ei takaa, että juuri Spinnova osoittautuu lopulta tekstiilikuitumarkkinoiden uudistajaksi. Maailmanhistoriasta löytyy valtava määrä esimerkkejä yrityksistä, jotka eivät lupaavalta vaikuttaneesta tuotteestaan huolimatta ole lopulta pystyneet lyömään itseään läpi.

Spinnovaan sijoittamista ei voi arvioida tunnuslukujen kautta, sillä yhtiö on vasta siirtymässä kaupallistamisvaiheeseen. Spinnovan liikevaihto oli viime vuonna vain 254 000 euroa. Tilikauden tulos oli 5,6 miljoonaa euroa tappiolla.

Kauppalehden arvion mukaan Spinnova sopii parhaiten sijoittajalle, joka haluaa sijoittajaa suurten mahdollisuuksien ympäristöystävälliseen teknologiaan, mutta ei menetä yöuniaan suurten kurssiheilahtelujen vuoksi.

Spinnovan osakeanti alkoi viime perjantaina. Yleisöanti päättyy tiistaina 22. kesäkuuta, mutta anti voidaan keskeyttää jo tämän viikon perjantaina kello 16.

Osakkeiden merkintähinta 7,61 euroa osakkeelta.

Kaupankäynti Spinnovan osakkeilla on määrä aloittaa pörssin First North -listalla torstaina 24. kesäkuuta.