Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yli puolet saanut ensimmäisen rokoteannoksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

Koronarokotukset ovat edenneet Keski-Suomessa. Kuvituskuva. Anneli Tuominen-Halomo
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella rokotekattavuus ensimmäisen annoksen osalta ylitti tänään perjantaina 50 prosenttia, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokoterekisterin tiedot. Rokotuskattavuus esitetään ensimmäisen annoksen ja toisen annoksen saaneiden osalta koko väestössä.

THL:n rokotusrekisterin mukaan koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 128 402 henkilöä ja toisen annoksen 34 776. Rokotekattavuus on ensimmäisen annoksen kohdalla 50,7 prosenttia ja toisen annoksen osalta 13,8 prosenttia.

Kinnulassa rokotustahti on sairaanhoitopiirin verkkaisin. Siellä ensimmäisen annoksen kattavuus on 16 prosenttia ja toisen annoksen 2,6 prosenttia. Myös Uuraisilla on edetty rauhallisesti. Siellä rokotekattavuus ensimmäisen annoksen kohdalta on 42,6 prosenttia ja toisen 13,3 prosenttia rokotettavista.

Viitasaaren rokotekattavuus on muihin sairaanhoitopiirin kuntiin verraten pisimmällä. Siellä ensimmäisen annoksen on saanut 64,2 prosenttia ja toisen 18,8 prosenttia. Vertailuksi: Jyväskylässä rokotekattavuus ensimmäisen annoksen kohdalta on 48,6 prosenttia ja toisen 13,4.

Koko maan ajantasainen rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen kohdalla on 53,6 prosenttia ja toisen annoksen 14,4 prosenttia. Ensimmäisen annoksen on saanut 2 991 193 henkilöä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut