Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keski-Suomen ensimmäinen hyvinvointiohjelma on valmistunut – ohjelmassa väestön hyvinvointi nähdään investointina

Henri Kaukonen

Keski-Suomen ensimmäinen hyvinvointiohjelma vuosille 2021–2024 on hyväksytty perjantaina 18.6. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustossa ja Keski-Suomen maakuntahallituksessa, kerrotaan Jyväskylän kaupungin tiedotteessa.

Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeissa laadittu hyvinvointiohjelma on muodossaan ensimmäinen Keski-Suomen maakunnassa ja se linjaa maakunnan hyvinvointityötä seuraaville vuosille. Hankkeen lisäksi työtä on ohjannut maakunnallinen hyvinvointiryhmä.

–Hallituksen lakiesitys hyvinvointialueista velvoittaa tulevia hyvinvointialueita laatimaan hyvinvointikertomuksen sekä -suunnitelman. Halusimme ennakoida ja laatia yhtenäisen näkemyksen siitä, millaista hyvinvointia tavoittelemme Keski-Suomeen, kertoo Keski-Suomen sote-uudistuksen projektipäällikkö Nina Peränen tiedotteen mukaan.

Hyvinvointiohjelma perustuu keskisuomalaisen väestön hyvinvoinnin tilan analyysiin vuosina 2017–2020. Analyysin pohjalta hyvinvointiryhmä nosti ohjelmaan viisi kärkeä, jotka ovat hyvinvointi investointina ja elinvoimana, hyvinvointia lähiympäristöstä ja yhteisöllisyydestä, vastuullinen, aktiivinen ja osallistuva asukas, työ- ja työllistymiskyvyn edistäminen sekä väestörakenteen muutoksen ennakointi ja siihen reagointi.

Peräsen mukaan maakuntatason hyvinvointiohjelma jalkautuu käytäntöön Keski-Suomen kuntien hyvinvointisuunnitelmien kautta, joissa voidaan huomioida laajemmin eri väestöryhmiä ja painopisteitä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut