Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Monikulttuurikeskus Gloriassa annetaan neuvoja ja ohjeita 16 eri kielellä

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Glorian maahanmuuttajaneuvonta Info Gloria siirtyi vuoden alusta osaksi International Jyväskylä – Info Center -kehittämishanketta. Omakielisen ohjauksen vastaava Maarit Piruzdelan käy yhä kahdesti viikossa Gloriassa, muun ajan hän neuvoo asiakkaita suomen ja englannin kielillä Asemakadulla.

Info Centerin väki vietti kehittämispäivää helteisenä kesäperjantaina 4.6. piknikillä Tourujoen puistossa. Eväät valmisteltiin ensin Glorian keittiössä, ja iltapäivällä siirryttiin ulos aurinkoon. Varjopaikkaa sai hakea, ja puiden siimekseen nurmikolle levitettiin viltit ja herkut. Syötiin täytettyjä croisantteja, hedelmiä ja muita makupaloja samalla kun juteltiin ja tutustuttiin työkavereihin leppoisassa ilmapiirissä. Parista ihmisestä paljastuikin hauskoja asioita, joita kukaan ei ollut tiennyt. Iloisen päivän päätteeksi yhteiseen kuvaan vesimelonisiivuineen asettuivat Ameera, Papy, Maarit, Divya, Ali , Maryam, Taina ja Nael. Nyt taas jaksaa neuvoa ja ohjata 16 eri kielellä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut