Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: 4H ja UPM työllistivät 20 yhdeksäsluokkalaista taimien istutuksessa

Essi Rohula

Suomen 4H-liitto ja UPM tekivät yhteistyötä nuorten työllistämiseksi ja mahdollistivat kesätyön kaiken kaikkiaan 60 nuorelle, yhteistyössä kolmen paikallisyhdistyksen kanssa. Jyvässeudun 4H-yhdistys työllisti 20 ysiluokan päättänyttä nuorta. Nuoret pääsivät istuttamaan taimia Jyväskylän Leppäveden läheisyyteen 8. ja 9.6. Istutusaluetta oli noin 2,2 hehtaaria ja taimia istutettavana 4 500.

Nuoret kuvailivat työtä helpoksi ja mukavaksi. Kehuja nuorilta tuli hyvän ilmapiirin lisäksi hyvistä ja selkeistä ohjeista. Maasto oli paikoin hankalakulkuista ja välillä myös sade sekä hyttyset vaikeuttivat työtä, mutta nuoret olivat erittäin reippaita ja nopeita taimien istuttajia!

Taimien istutustyö oli osana Suomen 4H-liiton Ysit töihin -projektia, jossa tavoitteena on auttaa nuoria työllistymään. Nuoret saivat hienoa alan työkokemusta, ja suurimmalle osalle nuorista tämä olikin ensimmäinen kesätyöpaikka.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut