Keskimaa lahjoittaa Jyväskylän yliopistolle 150 000 euroa – kaksi koulutusalaa pääsee hyötymään lahjoituksesta

Osuuskauppa Keskimaa lahjoittaa 150 000 euroa Jyväskylän yliopiston varainhankintaan. Lahjoituksen kokonaisvaikutus kasvaa puoleen miljoonaan euroon, sillä valtio on lupautunut pääomittamaan yliopistoja 2,5-kertaisella vastinrahoituksella.

Keskimaan lahjoitus kohdistetaan kauppatieteelliselle koulutusalalle sekä uuteen diplomi-insinöörikoulutukseen.

– Yliopiston vaikutus on aivan keskeinen Jyvässeudulle ja Keski-Suomelle. Kaupan- ja palvelualan toimijana meille on ensiarvoisen tärkeää, että toiminta-alueemme pysyy jatkossakin vetovoimaisena, Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Määtän mukaan yliopiston vaikutus Keskimaan kehittämiseen ja rekrytointiin on merkittävä.

Keskimaa on osallistunut yliopiston varainhankintaan merkittävillä summilla ennenkin. Se on tukenut muun muassa professuureja, tutkimushankkeita ja kansainvälistymistä.

– Sekä Keskimaa että yliopisto ovat maakunnan suurimpia toimijoita, jotka kumpikin osaltaan ylläpitävät ja vahvistavat yhteiskuntamme perusrakenteita. On hienoa, että pitkäaikainen kumppanimme Keskimaa tukee kahta eri koulutusalaamme, jotka vahvistavat kaupan ja palveluiden asiantuntemusta digitalisoituvassa maailmassa, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen kiittää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut