Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Yksi "ongelma" sai jyväskyläläisen rata-autoilulupaus Jonne Rautjärven hylkäämään haaveet F1-sarjasta – Rautjärvi kertoi Radio Keskisuomalaisessa kovan tason urasuunnitelmistaan

Jyväskyläläinen rata-autoilija Jonne Rautjärvi kertoi ammatistaan Radio Keskisuomalaiselle. Koppiautoluokkaa ajava Rautjärvi hylkäsi F1-haaveet pituutensa vuoksi. Yli 190-senttinen ei formula-autoon mahdu. Niinpä ura jatkuu muun rata-autoilun merkeissä.

Koska Rautjärven pääsarja eli Pohjois-Euroopan mestaruussarja on koronan vuoksi jäissä, ajaa hän väliaikaisesti Suomessa V8 Thunder -sarjaa. Hän kertoo seuraavan askeleensa olevan NASCAR-luokka, joka on Yhdysvalloissa noussut suosituimmaksi penkkiurheilulajiksi heti amerikkalaisen jalkapallon jälkeen.

Rautjärvi kertoo tiiminsä tekevän kauden ulkopuolella intensiivisesti töitä, sillä itse kilpailutapahtuma on vain pieni osa kokonaisuutta. Mekaanikot suunnittelevat jatkuvasti seuraavaa askelta, mitä autolle on tehtävissä. Itse kuskina hän miettii omaa ajamista ja mitä siihen on lisättävissä.

– Se on paljon muutakin kuin kilvan ajoa, hän toteaa.