Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Keski-Suomesta kajahtaa | Johtotähtenä monipuolisuus – kuuntelijoita on riepoteltu maakunnallisen musiikin parissa tyylilajista toiseen

Tositapaus Radio Keskisuomalaisesta viime viikolta: istun suorassa lähetyksessä leukailemassa päätoimittaja Henri Bergin kanssa, aiheena parin tunnin päästä alkava Keski-Suomesta kajahtaa -lähetys.

Ynnäilen, että kun ohjelma kerran starttasi tammikuun puolessavälissä, niin nythän taitaa olla puolivuotisjuhlalähetys luvassa.

Henri puolestaan laskee sormilla, että helmi, maalis, huhti, touko, kesäkuu, sehän tekee, tuota noin, viisi kuukautta.

Jep.

Olen toimittaja, en matemaatikko, vastasin.

Koska maakunnalliseen musiikkiin keskittyvää radio-ohjelmaa on tehty nyt jo kuuden kuukauden aikana, niin eiköhän tässä ole välitilinpäätöksen aika.

Päräyttävintä ohjelman antia on ollut maakunnan musiikkikentän rehevyyden tajuaminen. Kuvittelin kyllä olevani kartalla Keski-Suomen skenen suhteen jo aikaisemminkin. Nyt, reilut 20 lähetystä myöhemmin, voin riemumielin todeta, ettei minulla ollut kuin haljakka aavistus siitä, miten paljon täällä tehdään loistavaa musiikkia.

Olin alunperin suunnitellut soittavani paljon enemmän vanhempia keskisuomalaisia viisuja, mutta niinpä vain uutuudet ovat nousseet pääosaan lähetys toisensa jälkeen.

Kiitos kaikille kappaleitaan ohjelmaan tarjonneille artisteille ja bändeille, olkaa jatkossakin aktiivisia.

Kirkkaimpana johtotähtenä olen pitänyt ohjelman tekemisessä monipuolisuutta. Tämä on tarkoittanut käytännössä sitä, että kuuntelijoita on riepoteltu varsin huoletta tyylilajista ja tunnelmasta toiseen.

Esimerkiksi viime viikon lähetyksessä mentiin näin:

1. SaraLee: Dance (goottiheavya Hankasalmelta vuodelta 2005)

2. Nollakulma feat. Käkkäräjäbä: Me mennään mökille (uunituoretta dancepoppia Laukaasta)

3. Rautalehto: Viimeistä päivää (jyväskyläläistä juuri julkaistua punk rockia)

4. Ruuttunen, Lewis & Koskinen: Kaunista ja kätevää (keuruulaistaustaista kantrirockia parin vuoden takaa)

5. Dogs Of Mumbai: Paradise (modernia poprockia Jyväskylästä)

6. Konginkankaan kantri: Konginkankaan King Kong (jyväskyläläistä kulttirockia vuodelta 1995)

7. Kimmo Rauhamäki & Painava Sana: Mitä minä huolin (uutta Aleksis Kiven tekstiin tehtyä suomirockia Keski-Suomesta)

8. Salaiva: Vadelma (tuoretta psykedeelistä jazz progea Jyväskylästä)

9. Joosu J feat. Pyrythekid: Askel askeleelta (tuoretta hip hop -poppia Jyväskylästä)

10. Täyspaska: Diagnoosina rockenroll (uutta rähjäistä katurockia Jyväskylästä)

11. Annica: Dreaming (jyväskyläläistä kasariheavya 1980-luvulta)

12. Puppa J: Noitatyylei (jyväskyläläistaustaista suomireggaeta viime vuodelta)

Jos ja kun elävää musiikkia päästään viimein syksyllä taas tarjoamaan keikkapaikoissa koronarokotusohjelman etenemisen ansiosta, niin nyt meillä musiikin ystävillä on näytön paikka.

Täytetään klubit ja konserttisalit! Ja käydään katsomassa pienempienkin musiikintekijöiden keikkoja!

Olen bongannut Keski-Suomesta kajahtaa -ohjelman ansiosta monen monta bändiä, joista en ole aikaisemmin kuullut mitään, ja jotka näkisin kernaasti elävänä lavalla. Eiköhän tässä ole ihan riittävästi jo muumioiduttu kotona.

Loppuun vielä muistutus Spotifysta löytyvästä Keski-Suomesta kajahtaa -soittolistasta. Se sisältää kaikki ohjelmassani kuullut kappaleet, jos ne vain striimauspalvelusta löytyvät. Käyhän tilaamassa!

Tällä palstalla käsitellään keskisuomalaista populaarimusiikkia. Keski-Suomesta kajahtaa Radio Keskisuomalaisessa (95,9 MHz) keskiviikkoisin kello 12–13, lähetys uusitaan lauantaisin kello 14.