Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Radio Keskisuomalaisessa vieraillut JJK:n lääkäri Oskari Ervasti pitäisi lääkärin futispeleissä myös alemmilla sarjatasoilla – "On oltava valmiina toimimaan"

Sunnuntaina JJK–Hercules-ottelussa tarvittiin nopeita ensiaputoimia. Peppi Lokka

Keskisuomalainen

Radio Keskisuomalaisen aamukahvivieraana oli JJK:n lääkäri Oskari Ervasti. Viime sunnuntaina JJK:n kotiottelussa koettiin kauhunhetkiä, kun vastustajan pelaaja oli tukehtua omaan kieleensä törmäyksen yhteydessä. Tilanne ei ollut Ervastille uusi, sillä viimeksi kymmenen vuotta sitten Jyväskylässä koettiin vastaava tilanne, jolloin hän oli myös paikalla. Molemmista tilanteista selvittiin säikähdyksellä ripeiden ja oikeiden toimenpiteiden ansiosta.

Palloliiton säännöt velvoittavat lääkärin olemaan peleissä mukana ykkösdivarissa ja Veikkausliigassa, mutta sitä alemmilla sarjatasoilla ei. Yli kymmenen vuotta urheilujoukkueen lääkärinä toiminut Ervasti näkee tämän ongelmana.

– Mielestäni pitäisi kyllä olla paikalla. Peleissä on 1 500 katsojaa, joten on todennäköisempää, että katsojalle sattuu jotain kuin kentällä. Sitäkin varten olisi hyvä olla paikalla", hän sanoo.

Ervasti on kuitenkin kulkenut kakkosen peleissä vuosikaudet, vaikka velvoitetta ei ole.

– Sen vuoksi olen kakkosen peleissä, jos jotain vakavampaa sattuisi. Koko ajan on oltava valmiina toimimaan. Sääntöjen mukaan ei tarvitsisi olla, mutta olen varuilta, jos sattuu.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut