Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Yrittäjäradiossa puhuttiin työllisyyskokeilusta ja työllisyydestä – vieraina Hanna Lähteelä ja Tuomas Paananen

Jyväskylän seudun työllisyyskokeilun johtajan Hanna Lähteelän mukaan työllisyyskokeilun tarkoituksena on kuntien ja valtioiden resurssien yhdistäminen. Yhdistelyllä tavoitetaan parempaa vaikuttavuutta. Työttömän kohdalla tämä tarkoittaa, että jokaisella on oma henkilökohtainen valmentaja, jolle voi tarvittaessa soittaa ja nähdäkin, kunhan se on maailmantilanteen vuoksi mahdollista. Lähteelä kertoo, että Keski-Suomessa työllisyystilanne on kohtuullinen, mutta hakijoita on paljon.

– Nämä kaksi asiaa tulisi saada kohtaamaan.

Työllisyyspalvelupäällikkö Tuomas Paanasen mukaan he tarjoavat yrityksille räätälöityjä rekrytointiratkaisuja. Tarvittaessa on kyky rakentaa erinäisiä osaamisen ratkaisuja rekrytoinnin tueksi. Suurimmat haasteet rekrytoinnin ja yritysten välisessä kuilussa on Paanasen mukaan siinä, että yritykset löytäisivät työntekijät.

– Tässä kohtaa prosessia työnhakijan osaaminen korostuu, hän sanoo.