Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Juhannusyö sujui Keski-Suomessa rauhallisissa merkeissä useista hälytystehtävistä huolimatta – pelastuslaitos toivoo, että hätäilmoituksen tekijät varmistaisivat tilanteen ennen soittoaan

Juhannuskokot ajeluttivat Keski-Suomen pelastuslaitosta pitkin juhannusyötä. Kuvituskuva. Keijo Kouvonen
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Keski-Suomessa vietettiin tänä vuonna melko vaaraton juhannus. Useista hälytystehtävistä huolimatta maakunnassa vältyttiin tiettävästi isommilta henkilö- ja omaisuusvahingoilta.

Pelastuslaitos sai juhannusyön aikana useita tehtäviä, jotka liittyivät kokkojen polttamisesta aiheutuneisiin "vääriin" hälytyksiin. Pelastuslaitoksella oli yön aikana tällainen tehtävä Uuraisilla, Laukaassa ja Jyväskylässä.

Laukaan tulipalotehtävässä kyse oli risukasasta, joka oli jätetty ilmoituksen mukaan palamaan ilman vartiointia. Lievestuoreen yksikön päästessä paikalle tulta vahti kokonpolttaja, joka oli ollut hakemassa yöpalaa.

Yhden aikaan yöllä Jyväskylässä hälytettiin tulipalosta, joka uhkasi levitä. Ohikulkijan tekemästä ilmoituksesta ei kuitenkaan koitunut tehtävää pelastustoimelle, sillä kyseessä oli paikalle ensimmäisenä ehtineen ensihoidon yksikön mukaan hallittu kokonpoltto.

Keski-Suomen pelastuslaitos toivoo, että hätäilmoituksen tekijä pysähtyisi paikalle ja varmistaisi tilanteen ennen soittoaan hätäkeskukseen.

Jämsässä pelastuslaitos sammutti puoli kahden jälkeen yöllä kytemään jäänyttä kokonpohjaa, joka oli syttynyt uudestaan palamaan.

Jyväskylässä Säynätsalon yksikkö sammutti puoli kolmen jälkeen yöllä noin neliömetrin kokoisen kasan palamaan sytytettyjä autonrenkaita. "Kokon" sytyttäjiä ei tavoitettu paikalta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut