Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Monikulttuurikeskus Glorian ABC-ryhmä on kielten ja kulttuurien iloinen tilkkutäkki

Siru Kovala

Monikulttuurikeskus Glorian ABC-ryhmä on kielten ja kulttuurien iloinen tilkkutäkki. Siellä opitaan suomea yhdessä. Koronan aikana kieliryhmä on kokoontunut etänä kahdesti viikossa. Glorian vapaaehtoisvastaavan, Anu Juurakon perehdyttämät vapaaehtoiset kielioppaat auttavat oppijoita matkalla suomen kielen saloihin. Ryhmä on avoin. Oppijat osaavat lukuisia kieliä.

Ryhmässä kaikuu nauru, vaikka kieltä opetellaan tosissaan. Oppijoilta satelee kysymyksiä sekä kieliopista että fraaseista. Jonkun päivän lempisana on ”sukujuuret”, toisen ”aineenvaihdunta” ja kolmannen ”heittää talviturkki”. Vasta-alkaja ilahtuu opittuaan taivuttamaan adjektiiveja kuten ”kuuma kuumempi kuumin”. Edistyneet oppijat ovat hyvä kannustin kaikille muille ja heistä voi myös tulla kielioppaita.

Parasta on oppimisen ilo, ja se on koko ajan tarjolla kaikille. Kielioppaiden kielten ja kulttuurien tuntemus lisääntyy kohisten. Niin oppijat kuin oppaatkin toivovat, että syksyllä voitaisiin jälleen kohdata Gloriassa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut