Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Saunamaakuntaviikko tuo turvesaunatapahtuman ja kesäfestareiden viralliset etkot Kankaan Saunaan – Radio Keskisuomalaisessa puhuttiin myös olutsaunasta

Saunamaakuntaviikolla pääsee kokeilemaan hyvinkin erilaista saunomista. Jaana Laitinen

Keskisuomalainen

Radio Keskisuomalaisen aamukahvivieraana kävi Kankaansauna Oy:n omistaja Petri Pietikäinen. Juuri käynnistynyt saunamaakuntaviikko tuo saunatapahtumia ympäri Keski-Suomea. Pietikäinen kertoo heidän aloittavan saunamaakuntaviikon tänään maanantaina naisille järjestettävällä turvesaunatapahtumalla. Keskiviikkona on Jyväskylän kesäfestivaalien viralliset etkot.

Kankaansauna Oy:n tilat pitävät sisällään parikin saunaa, tavallinen isompi, lempeälöylyinen seurustelusauna, sekä kipakkalöylyinen vastasauna. Lisäksi suihkuosastolta löytyy alun perin kilpaurheilijoiden palautumiseen kehitetty sisäavanto, jonka jäähdytetty ja suodatettu vesi on 4-asteista. Pietikäinen sanoo, että heidän tiloihin voi tulla saunomaan, kahville tai vaikka terassille.

– Nämä toimivat toisistaan riippumatta. Meille voi tulla pelkästään saunaan tai pelkästään kahville tai terassille.

Yksi kuukausittainen suosiota saanut tapahtuma on olutsauna. Ideana on, että vuoron perään paikallinen panimo esittelee oluita, kertoo panimon historiasta ja tuotannosta. Tapahtumassa maistellaan oluita ja lopuksi saunotaan kera panimon valitsemien oluiden.

– Porukka on tykännyt, Pietikäinen riemuitsee.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut