Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander otti Radio Keskisuomalaisessa kantaa torikeskusteluun – "Samat säännöt on kaikilla"

Radio Keskisuomalaisen vieraana kävi Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander. Hän otti kantaa viime aikoina kiivaana käyneeseen torikeskusteluun yrittäjien ja kaupungin välillä. Smolander kertoo, että säännöt ovat kaikille samat. Tarkoituksena ei ole vaikeuttaa yrittäjien toimintaa, vaan torivalvojan tehtävänä on varmistaa, että jokaista yrittäjää kohdellaan samoin ja lautakunnan vahvistamaa torijärjestystä ja torikarttaa noudatetaan.

Tiukalta tuntuvat säännökset ovat tärkeitä siksikin, että tällä turvataan ihmisten liikkuminen torilla sekä huoltoväylien ja pelastusreittien esteetön kulku.

– Kaupungin näkökulmasta on tärkeää, että noudatetaan samoja sääntöjä kaikkien kohdalla. Mikäli näin toimitaan, ei ole mitään tarvetta puuttua. Samat säännöt on kaikilla, Smolander sanoo.

Smolander kertoo myös torin uudesta sijainnista, jota on kaavailtu jo vuosia. Lisäksi puhetta käytiin kaupungin aikeista lisätä nopeusvalvontakameroita tämän vuoden aikana kaksi ja ensi vuoden aikana viisi lisää. Paikat on valittu onnettomuustietojen perusteella yhdessä poliisin kanssa. Kuuntele podcast.