Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander otti Radio Keskisuomalaisessa kantaa torikeskusteluun – "Samat säännöt on kaikilla"

Katupäällikkö Tuula Smolander kertoi Radio Keskisuomalaisen haastattelussa Jyväskylän kaupungin näkemyksiä torielämän sujuvuudesta. Timo Mustalampi

Keskisuomalainen

Radio Keskisuomalaisen vieraana kävi Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander. Hän otti kantaa viime aikoina kiivaana käyneeseen torikeskusteluun yrittäjien ja kaupungin välillä. Smolander kertoo, että säännöt ovat kaikille samat. Tarkoituksena ei ole vaikeuttaa yrittäjien toimintaa, vaan torivalvojan tehtävänä on varmistaa, että jokaista yrittäjää kohdellaan samoin ja lautakunnan vahvistamaa torijärjestystä ja torikarttaa noudatetaan.

Tiukalta tuntuvat säännökset ovat tärkeitä siksikin, että tällä turvataan ihmisten liikkuminen torilla sekä huoltoväylien ja pelastusreittien esteetön kulku.

– Kaupungin näkökulmasta on tärkeää, että noudatetaan samoja sääntöjä kaikkien kohdalla. Mikäli näin toimitaan, ei ole mitään tarvetta puuttua. Samat säännöt on kaikilla, Smolander sanoo.

Smolander kertoo myös torin uudesta sijainnista, jota on kaavailtu jo vuosia. Lisäksi puhetta käytiin kaupungin aikeista lisätä nopeusvalvontakameroita tämän vuoden aikana kaksi ja ensi vuoden aikana viisi lisää. Paikat on valittu onnettomuustietojen perusteella yhdessä poliisin kanssa. Kuuntele podcast.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut