Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Suunta on ollut parempaan, mutta työikäisten jaksamisessa on vieläkin haasteita – Radio Keskisuomalaisen vieraana kävi Keski-Suomen soteuudistuksen projektipäällikkö Nina Peränen

Radio Keskisuomalaisessa keskusteltiin siitä, millä tolalla on keskisuomalaisten yleinen vointi tällä hetkellä.

Keskisuomalainen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto ja Keski-Suomen maakuntaliiton hallitus ovat hyväksyneet Keski-Suomen hyvinvointiohjelman vuosille 2021–2024. Radio Keskisuomalaisen haastattelussa oli Keski-Suomen soteuudistuksen projektipäällikkö Nina Peränen. Kyseinen ohjelma tehtiin hieman ennakoiden, jolloin ajoitus sattui nappiin.

– Päätettiin lähteä tekemään tätä soteuudistushankkeen aikana. Nyt kun lait ovat voimassa, meillä on jo ohjelma valmiina, Peränen riemuitsee.

Hänen mukaansa suurin osa keskisuomalaisista voi todella hyvin, mutta petrattavaakin on. Kun lähdetään tutkimaan pienempiä väestöryhmiä, siellä on valtavia alueellisia ja väestöryhmittäisiä eroja. Muun muassa työikäisten jaksamisessa on haasteita, vaikkakin hyvää kehitystä on tapahtunut aiempaan verrattuna.

– Laajemmassa kuvassa työvoiman sijoittuminen ja saanti meidän täytyy turvata jatkossakin, Peränen sanoo.

Hyvinvointiohjelmassa on viisi kärkeä, ikään kuin pääsuuntaa, jotka on päätetty laajojen tutkimustietojen pohjalta. Peränen harmittelee ohjelmasta ulosjääneitä tärkeitä asioita, mutta peräänkuuluttaa kuntien vastuuta tässä.

– On kahlattu valtava määrä läpi mittaritietoa, ja tiedämme, että ulkopuolelle jää paljon tärkeitä asioita, mutta kun tätä jalkautetaan kuntiin, kunnat pystyvät nostamaan ohjelman ulkopuolelta heille tärkeitä painotuksia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut