Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisikoira Romu löysi 80-vuotiaan muistisairaan naisen metsästä Äänekoskella Suolahdessa tiistaina – "Romun tarkka nenä sai ilmavainun"

Suomen poliisissa työskentelee noin 260 poliisikoiraa ja 240 koiranohjaajaa. Riippuen koirien koulutuksesta ne toimivat joko partiokoirina tai erikoiskoirina. Sisä-Suomen poliisi
Anna Kivinen

Anna Kivinen

Suolahdessa Äänekoskella etsittiin tiistaina muutaman tunnin ajan kadonnutta muistisairasta iäkästä naista.

Suolahdessa kateissa ollut 80-vuotias muistisairas nainen löytyi, tiedotti poliisi

Poliisilaitos tiedotti iltapäivällä 80-vuotiaan naisen olevan kateissa paikkakunnalla. Myöhemmin illalla poliisi kertoi naisen löytymisestä olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi myöhemmin illalla Facebook-päivityksessään, että iso rooli kadonneen naisen löytymisessä oli poliisikoira Romulla.

"Romu lähti työtehtävälleen yhtä innokkaana kuin aina. Romu saapui ohjaajansa kanssa etsintäalueelle ja etsinnän edetessä Romun tarkka nenä sai ilmavainun kadonneesta henkilöstä ja johdatti ohjaajansa metsään kadonneen luokse, joka kaikeksi onneksi voi olosuhteisiin nähden hyvin. Henkilö saatiin turvaan ja useita tunteja kestänyt etsintäoperaatio sai parhaan mahdollisen lopputuloksen", Sisä-Suomen poliisilaitoksen Facebook-päivityksessä kerrottiin.

Samassa päivityksessä kiitettiin Romun ja tämän ohjaajan lisäksi kaikkia etsintään osallistuneita viranomaisia ja vapaaehtoisia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut