Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kesko ottaa käyttöön sähköiset hintanäytöt jokaiselle tuotteelle – paperiset hintalaput jäävät historiaan

Sähköisiä näyttöjä on jo käytössä liki 200 ketjun myymälässä. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo

Justus Vento

Kesko ottaa käyttöön sähköiset hintanäytöt jokaisessa K-Citymarketissa ja K-Supermarketissa tämän vuoden aikana. Samalla vanhat muoviset listat ja niiden sisälle asetetut paperilipukkeet jäävät historiaan. Yhtiön mukaan uudistuksella tehostetaan toimintaa, minimoidaan hintavirheet ja säästetään paperia.

– Kaupan henkilökunta suhtautuu muutokseen positiivisesti. Kun hintoja ei tarvitse vaihtaa manuaalisesti hyllynreunaan, vapautuu heiltä aikaa asiakkaidemme palvelemiseen ja kauppakunnon ylläpitämiseen. Sähköisten hintanäyttöjen ansiosta hinnat ovat yhdenmukaiset hyllynreunassa ja kassalla. Lisäksi paperisäästöjä kertyy noin 5000 kiloa vuosittain, Keskon kehitysjohtaja Hayde Furubacka kertoo.

Sähköisiä näyttöjä on jo käytössä liki 200 ketjun myymälässä. Kaikkiaan uudistuksen piiriin kuuluvia marketteja on yli 300.

Turhiksi jääneet muovilistat kierrätetään uusiksi myymälätarvikkeiksi. Listoja voi kertyä vuoden mittaan jopa 500 000 metriä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut