Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Äijälänrannan asuntomessualue valmistuu viimein – kahdeksan vuoden rakentamisen päättää A-Kruunun uusi kerrostalo

Äijälänranta valmistuu viimein 2022. Viimeiset kaksi kerrostaloa ovat rakenteilla. YIT

Justus Vento

Jyväskylän Äijälänrannan asuntomessualue valmistuu viimein ensi vuonna. Kokonaisuuden viimeistelevät YIT:n rakentama 13-kerroksinen Taivaankansi-tornitalo, sekä A-Kruunulle rakennettava kahdeksankerroksinen kerrostalo.

A-Kruunun uudessa talossa tulee olemaan 44 asuntoa. Rakennushankkeen kokonaisarvo YIT:lle on noin 7 miljoonaa euroa.

– YIT on rakentanut Äijälänrannan kaikki yhteensä 13 asuinkerrostaloa. Kesällä 2014 pidettyjen asuntomessujen myötä Äijälänrannasta on vaiheittain rakentunut viihtyisä ja haluttu asuinalue hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä, YIT:n yksikönjohtaja Marjaana Nissilä-Ryytty kertoo.

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, jonka tarkoituksena on rakennuttaa ja ylläpitää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kaupunkiseuduilla. Yhtiön tavoitteena on nostaa vuosittain rakennettavien asuntojen määrä 800:aan.

– Näemme Jyväskylän kehittyvänä kasvukeskuksena, jossa on kasvava tarve kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille. Nyt rakennettava kerrostalo on A-Kruunun toinen Jyväskylässä. Se jatkaa hyvin sujunutta yhteistyötä YIT:n kanssa, A-Kruunun rakennusjohtaja Eero Lehtomäki sanoo.

Uudessa talossa on asuntoja 33 neliön yksiöistä 77 neliön perheasuntoihin. Taloon rakennetaan yhteistilat, joissa on pesula, kerhotila ja sauna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut