Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Kaisa Halmemies perusti erilaisen kuoron, Radio Keskisuomalaisen haastattelussa kerrottiin, millainen merkitys rytmimusiikilla on – uusien kuorolaisten haku on päällä

Kuoronjohtaja Kaisa Halmemies perusti Kipinät-kuoron keväällä 2018. Halmemies halusi perustaa erilaisen kuoron, joka keskittyy rytmimusiikkiin. Noin neljänkymmenen jäsenen sekakuorossa on ikäjakauma 18-vuotiaista yli 50-vuotiaisiin.

Pandemian aikana Kipinät-kuoro on pitänyt pienryhmäharjoituksia, joita muut kuorolaiset ovat voineet seurata Zoom-yhteyden välityksellä. Lisäksi kuoro on yhdessä pyrkinyt keksimään uusia tapoja toimia, on tehty videoprojekteja ja äänityksiä.

Kipinät-kuoroon on parhaillaan haku käynnissä. Kuoroon haluaville pidetään koelaulut ja haastattelu. Miehiä kaivataan lisää, ja erityisesti tenoreista on pulaa.

Halmemies on Kipinät-kuoron lisäksi kuoronjohtajana Rytmihäiriö-, Koskenlaulu- sekä Jazz-kuoroissa. Hän opettaa myös pienempiä lauluryhmiä, musiikinteoriaa ja jazz-laulua. Itse Halmemies laulaa bilebändi Kajo 5:n solistina, sekä hänellä on muita oman musiikin projekteja. Viulua Halmemies on soittanut pienestä asti ja pianoa opintojen yhteydessä. Tulevaisuudessa Halmemiestä kiinnostaa oman ja uuden luominen. Hän ei sulje mitään pois, vaan jättää tilaa uusille ideoille ja projekteille.

– Jos on valmiuksia tehdä jotakin uutta, niin kannustan ja yritän itsekin pyrkiä siihen, Halmemies summaa.