Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Puistolan tornin rakentaminen alkaa Jyväskylässä alkuvuonna 2022 – Radio Keskisuomalaisen haastattelussa selvisi, että jopa kaikki asunnon pinnat on mahdollista laittaa asukkaan toiveen mukaisiksi

Pohjola Rakennus rakentaa Jyväskylän Kalevankadulle ison tornitalon, 16-kerroksisen Puistolan tornin. Lähelle keskustaa tehtävässä projektissa suurimmat haasteet ovat tuoneet tontin koko ja sijainti, sillä ylimääräistä tilaa ympärillä ei ole. Lisäksi korkeus tuo rakenteisiin ja pohjaolosuhteisiin paljon kuormaa, mikä lisää haasteita. Näkymätöntä työtä on jo tehty noin puolentoista vuoden ajan, mutta pian alkaa myös yleisölle näkyä muutoksia Kalevankadulla.

– Nykyinen rakennus puretaan loppuvuoden aikana ja uuden rakentaminen aloitetaan alkuvuoden 2022 aikana, kertoo projektipäällikkö Jani Karusalmi.

Myyntikoordinaattori Anu Kaleniuksen mukaan Puistolan torni on herättänyt paljon kiinnostusta asunnon ostajissa, sijainti ja korkeus viehättävät. Erityisesti isot asunnot ovat kiinnostaneet. Käynnissä on ennakkomarkkinoinnin valmistelu, ja elokuussa alkaa kohteen virallinen ennakkomarkkinointi. Ennakkorekisteriin liittyneet pääsevät näkemään ennen muita asuntojen pohjat ja hinnaston.

Projektin palvelukoordinaattorina toimiva Maarit Rauhanen vastaa kohteen asukasmuutoksista ja auttaa uusia asukkaita asuntojen materiaalivalinnoissa. Asukkaat pyritään vakuuttamaan uudiskohteista esitteissä olevilla visualisointikuvilla. Uudiskohteissa on mahdollista laittaa jopa kaikki pinnat asukkaan toiveen mukaiseksi. Usein kuitenkin tulevat asukkaat valitsevat uusiin koteihinsa vakiotuotteita esitteestä.

– Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä paremmin asukas pystyy vaikuttamaan materiaalivalintoihin, Rauhanen muistuttaa.