Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Tatu ja Patu, syömään! -näytelmä saa ensi-iltansa Jyväskylässä lauantaina – näyttelijä Juha Valkama Radio Keskisuomalaisessa: "Lapset ovat paras ja antoisin yleisö"

Tatu ja Patu -näytelmää pääsee seuraamaan Jyväskylässä Mäki-Matin perhepuistossa heinäkuun aikana lähes kolmekymmentä kertaa.

Keskisuomalainen

Lauantaina 3. heinäkuuta ensi-iltansa saa Lastenteatteri Pikku-Sohvin esittämä Tatu ja Patu, syömään! -näytelmä.

– Tatu ja Patu -näytelmä valittiin tälle kesälle, sillä sitä suomalaiset lukevat paljon, kertoo ohjaaja ja näyttelijä Erika Hast.

Hastin mukaan lastenteatteri vaatii samanlaisen intensiteetin ja laadun kuin aikuiselle yleisölle esitetty teatteri. Kaikki tykkäävät kuunnella tarinoita, ja erityisesti näytellyt tarinat jäävät hyvin lasten mieleen.

– Olen nauttinut lastenteatterista, lapset ovat paras ja antoisin yleisö, iloitsee toinen näyttelijöistä Juha Valkama.

Tatu ja Patu, Syömään! kertoo syömisestä, miten syödään ja mitä syödään. Aiheita käsitellään kahden vekkulin veljeksen huiman seikkailun avulla. Näytelmässä on sanomaa sekä lapsille että aikuisille.

Erika Hast ja Juha Valkama esiintyvät lavalla kahdestaan ja näyttelevät itse kaikki esityksen hahmot. Yleisö saa osallistua esitykseen esimerkiksi tanssimalla tai kommentoimalla, näyttelijät pitävät rakenteen kasassa ja reagoivat yleisön mukanaoloon. Näytelmässä on mukana myös paljon musiikkia, leikkiä, sanahelinää ja meneviä kappaleita. Näytelmä perustuu Aino Havukaisen ja Sami Toivosen lasten kirjaan Tatu ja Patu, syömään! Näytöksiä on Mäki-Matin perhepuistossa heinäkuun aikana lähes kolmekymmentä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut