Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän seurakunta lähettää jumalanpalveluksen Palokan kirkosta – seuraa tästä suoraa lähetystä

Sunnuntain jumalanpalvelusta pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Palokan kirkosta. Jaana Kautto

Keskisuomalainen

Jyväskylän seurakunta lähettää sunnuntaina jumalanpalveluksen suorana lähetyksenä Palokan kirkosta. Lähetystä pääsee seuraamaan tästä jutusta kello 10 alkaen.

Pyhäpäivä: Apostolien päivä, helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Pyhäpäivän aihe: Herran palveluksessa

Messu su 4.7. klo 10 Palokan kirkossa

Liturgi: Aleksi Parkkonen

Kanttori: Hanna Penttinen

Kirkkovuosikalenteri kertoo päivästä näin: Herran palveluksessa: Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut