Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

MT: Pihtiputaalainen ravivalmentaja Antti Ojanperä ja tämän työntekijä joutuivat rajuihin toisiinsa liittyviin onnettomuuksiin – lisäksi sairaalassa tehtiin dramaattinen löydös

Jutta Ihalainen ja Antti Ojanperä. Marko Kauko

Eetu Kokkinen

Ravivalmentaja Antti Ojanperä ja hänen työntekijänsä Miia Pulkkanen joutuivat torstaina kumpikin rajuun, toisistaan erillisiin onnettomuuksiin, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Ojanperän puoliso Jutta Ihalainen kertoi Maaseudun Tulevaisuudelle Ojanperän, Pulkkasen ja toisen tallin työntekijän lähteneen torstaina ajamaan iltapäivän viimeistä treeniporukkaa. Pulkkasen ajama General Manager hevonen oli vauhkoontunut ja rysäyttänyt Ihalaisen kertoman mukaan kovalla vauhdilla treeniradan viereiseen metsikköön.

Ojanperä oli soittanut Ihalaiselle heti onnettomuuden jälkeen, ja tämä oli lähtenyt ajamaan noin puolentoista kilometrin matkaa tapahtumapaikalle autolla. Samaan aikaan Ojanperä itse oli lähtenyt ajamaan hevosella kohti tallia hakemaan apua. S-muotoisessa mutkassa tallia kohti ajanut Ojanperä ja onnettomuuspaikalle matkalla ollut Ihalainen kohtasivat, Ojanperän ohjastama hevonen säpsähti autoa ja hevosen kärryt osuivat auton etukulmaan, jonka seurauksena Ojanperä lensi maahan.

Loukkaantuneet Ojanperä ja Pulkkanen kiidätettiin ambulanseilla Keski-Suomen keskussairaalaan. Ojanperällä todettiin kyynärpään ja lantion murtuma. Pulkkasella olivat murtuneet ranne, lapaluu ja kylkiluu.

Edessä oli vielä yksi käänne.

– Siinä kun Anttia tutkittiin sairaalassa, niin paljastui, että hänellä on synnynnäinen ja iso aortan laajentuma sekä läppävika, Ihalainen kertoi Maaseudun Tulevaisuudelle.

Hänen mukaansa lääkäri oli todennut, että mikäli sydänvikaa ei olisi löydetty, Ojanperä olisi luultavasti menehtynyt äkillisesti ennemmin tai myöhemmin.

Pulkkanen oli päässyt perjantaina kotiutumaan sairaalasta. Ojanperä oli lehden mukaan vielä tänään teho-osastolla odottamassa siirtoa sydänosastolle.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut