Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vanhasta nuotion pohjasta syttyi maastopalo tyhjillään olleen mökin pihassa Kangasniemellä – naapuri rajasi palon, pelastuslaitos sammutti

Jaakko Vilmusenaho

Etelä-Savon pelastuslaitos sai ilmoituksen Kangasniemellä syttyneestä maastopalosta perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 0:14 aikoihin.

Pohjaniementiellä tyhjillään olleen mökin pihassa ollut, noin viikon vanha nuotio oli syttynyt palamaan. Palo lähti leviämään maastoon.

Naapurimökkiläinen ilmoitti asiasta hätäkeskukseen ja onnistui rajaamaan paloa kastelukannulla sammuttamalla. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi sammuttaa noin 20 neliömetrin kokoinen paloalue.

Pelastuslaitos kertoo kohottavansa toimintavalmiuttaan alueellaan, jolle on ennustettu viikonlopuksi ja koko alkuviikoksi voimakkaita helteitä. Sadepilviä ei ole ennustettu saapuvaksi ja metsäpalovaroitus on edelleen voimassa, joten pelastuslaitos kehottaa vakavasti noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikessa tulen käsittelyssä. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa kaikki avotulen tekeminen on kielletty.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut