Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keski-Suomeen yksi uusi koronatartunta – Kahden viikon tarkastelujakso tekee yhden asian selväksi maakunnan tautitilanteesta

Kesän helteet ja lomakausi ovat saaneet keskisuomalaiset viettämään aikaa yhdessä ulkona. Koronatartuntojen määrä ei silti ole kääntynyt merkittävään kasvuun. Sami Saarenpää
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi sunnuntaina Keski-Suomeen yhden uuden koronavirustartunnan. Se todettiin Jyväskylässä. Muissa Keski-Suomen kunnissa ei todettu uusia tartuntoja.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu koronapandemian aikana yhteensä 2 612 koronatartuntaa, joista valtaosa: 1988 on todettu Jyväskylässä.

Sunnuntaina ei todettu uusia tartuntoja myöskään Jämsässä. Jämsän luvut eivät näy Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilastoissa, sillä Jämsä kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku kasvoi hieman. Sunnuntaina ilmaantuvuusluku oli 15,4, kun se lauantaina oli 13,8. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viime viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Kahden viikon tarkastelujakson perusteella Keski-Suomen koronatilanne on pysynyt lähes samana. Viimeisen kahden viikon aikana maakunnassa on todettu 39 koronatapausta. Tätä edellisen kahden viikon aikana tartuntoja oli yksi enemmän. Rajoitusten höllääminen tai kesänvietto eivät siis ole nostaneet tartuntamääriä Keski-Suomessa.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen oli saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella sunnuntaihin mennessä 150 461 henkilöä. Toisen annoksen saaneita on 49 695. Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on THL:n mukaan Keski-Suomessa alueella tällä hetkellä 59,4 prosenttia ja toisen annoksen 19,6 prosenttia.

Koko Suomessa todettiin sunnuntaina 91 koronatartuntaa.

Koronavirus Keski-Suomessa

Tapaukset kunnittain

Hankasalmi 35

Jämsä 125

Joutsa 19

Jyväskylä 1987

Kangasniemi 36

Karstula 8

Keuruu 17

Kivijärvi 7

Konnevesi 8

Kyyjärvi 10

Laukaa 184

Mänttä-Vilppula 51

Muurame 77

Petäjävesi 33

Pihtipudas 10

Saarijärvi 34

Toivakka 6

Uurainen 41

Viitasaari 16

Virrat 50

Äänekoski 114

Ähtäri 9

Lähde: THL (ei alle viiden tapauksen kuntia)

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut