Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Helle aiheutti päänvaivaa Iskelmä Festivaalilla Himoksella – Koronaturvallisuudesta ei tingitty, vakuuttaa Matti Markkola Radio Keskisuomalaisen haastattelussa

Jämsän Himoksella vietettiin Iskelmä Festivaalia viikonloppuna. Henri Juvonen

Keskisuomalainen

Iskelmä Festivaali järjestettiin menneenä viikonloppuna Jämsän Himoksella sekä Porissa. Monet artistit esiintyivät ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Nelonen Median markkinointipäällikkö Matti Markkola kertoo helteen aiheuttaneen päänvaivaa järjestäjille. Festivaaliyleisöä muistutettiin riittävästä nesteytyksestä sekä aurinkorasvan käytöstä. Lisäksi kuuman sään vuoksi tapahtuma-alueille rakennettiin lisää vesipisteitä.

Sekä Himoksella että Porissa festivaaleille myytiin 5000 lippua päivää kohden eli molemmat tapahtumat olivat loppuunmyytyjä.

Festivaalijärjestäjiä koski tartuntatautilain määrittämät velvollisuudet sekä THL:ltä ja opetusministeriöltä saadut erilliset ohjeet. Järjestäjien tuli pitää huolta, että tapahtumissa on mahdollista noudattaa riittäviä turvavälejä. Tämä varmistettiin ottamalla yleisöä vain puolet tavanomaisesta Iskelmä festivaalien yleisökapasiteetista. Pitkiä jonoja ja ruuhkia pyrittiin välttämään, ja käsienpesupisteitä ja käsidesiä oli tarjolla ympäri festivaalialuetta. Järjestäjien tärkein viesti ennen tapahtumia oli, ettei paikan päälle voi tulla sairaana, altistuneena tai jos on karanteenissa.

Kuuntele Markkolan radiohaastattelu alta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut