Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän sataman saunaravintolalle etsitään nimeä kilpailulla – sataman kärkiosa on suljettu rakennustöiden vuoksi ainakin loppuvuoteen asti

Osuuskauppa Keskimaa järjestää kaikille avoimen nimikilpailun Jyväskylän satamaan rakennettavalle saunaravintolalle. Keskimaan mukaan kilpailussa kerätään ideoita rakennuksen nimeksi, joka kuvastaisi mahdollisimman hyvin suunnittelussa käytettyjä periaatteita, kuten esimerkiksi elämyksellisyyttä, keskisuomalaista järvimaisemaa, ajatonta suomalaista muotoilua, yhdessä iloitsemista ja rentoutumista.

Tähän asti hankkeesta on puhuttu nimellä Satamankärki. Se on alueen nimi, mutta nyt halutaan ideoida saunaravintolarakennukselle sopiva nimi. Kilpailuun on mahdollista osallistua 15. elokuuta asti täällä.

Noin 5,5 miljoonaa euroa maksava saunaravintola avataan yleisölle alkukesällä 2022. Kohteen rakennustyöt ovat alkaneet. Rakennusurakoinnista vastaa jyväskyläläinen Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, joka on toteuttanut useita Keskimaan hankkeita viimeisten vuosien aikana.

Samaan aikaan sataman kärjessä tapahtuu paljon muutakin. Jyväskylän kaupunki kunnostaa satamassa yleisiä alueita ja Alva Yhtiöt Oy rakentaa vesi- ja kaukolämpöverkostoa.

Rakennustöiden vuoksi sataman kärkiosa on suljettu väliaikaisesti ainakin loppuvuoteen asti.

Saunaravintolarakennuksen tiloihin rakennetaan ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa.

– Jyväskylän satama saa upean maamerkin ja jyväskyläläiset ja täällä vierailevat matkailijat monipuolisen ja houkuttelevan palvelun. Satama-aluetta kehitetään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa, joten tämä on hyvin merkittävä kokonaisuus Jyväskylän mittakaavassa, toteaa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä tiedotteessa.

Kaupunki vuokraa saunaravintolan tontin Keskimaalle 30 vuodeksi. Määtän mukaan rakennusta voidaan kutsua hybridirakenteiseksi, jossa kaikki ulkoseinät ovat painumatonta hirttä, minkä lisäksi osassa ulkoseinistä ulkoverhouksena toimii hiilletty puu. Ulkoseinien sisäpuolella olevat kantavat rakenteet ovat betonista.

– Investointipäätöksen taustalla on realistinen laskelma siitä, kuinka paljon myyntiä pitää kertyä kussakin kuukaudessa. Rakennukseen tuleva ravintolakonsepti on kuitenkin vielä suunnittelupöydällä.

Rakentaminen etenee kesän aikana perustus- ja maanrakennustöillä. Rakennuksen runko nousee syys-lokakuun aikana ja sitä kautta saunaravintolan muoto alkaa hahmottumaan.

Harjannostajaisia on tarkoitus viettää marraskuussa 2021, jonka jälkeen aloitetaan sisärakennustyöt.