Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Mika Nuorvan uudella levyllä pohditaan maailman asioita – valokuvaava muusikko näkee kahdessa ammatissaan paljon samaa

Mika Nuorva. Radio Keskisuomalainen

Keskisuomalainen

Laulaja-lauluntekijä Mika Nuorvan uuden levyn “Tähtiportti” työstäminen kesti kolme vuotta. Toisin kuin hänen aiemmilla levyillään, uutukaisimmalla pohditaan maailman asioita ja katsellaan ympärille.

Laulun lisäksi Nuorva soittaa jokaisella kappaleellaan instrumentteja. Hän kuitenkin mieltää itsensä enemmän lauluntekijäksi.

Valokuvaamisen Nuorva aloitti 16-vuotiaana, kun ensimmäisillä kesätyörahoillaan hän osti filmikameran. Nykyisin Nuorva on ammattivalokuvaaja.

– On mystistä, miten luovat työt tukevat toisiaan, mutta toisaalta myös syövät luovuutta, Nuorva pohtii Radio Keskisuomalaisen haastattelussa.

Kun Nuorva valokuvaa, musiikki jää taka-alalle. Hänen mielestään valokuvaamisessa on muusikkoudesta hyötyä. Molemmissa täytyy suunnitella työtä, mutta sattuman varaan jää myös.

– Musiikissa ja kuvaamisessa on niin älyttömän paljon muuttujia, lopputulos on aina uniikki”, Nuorva summaa.

Harrastuksenaan Nuorva kuvaa yöllisiä maisemakuvia ja revontulia. Tulevaisuudessa hän haluaisi valokuvata vielä villieläimiä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut