Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen kolme uutta koronatartuntaa – myös Ähtärin luvut kasvoivat yhdellä uudella tapauksella

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat ilmoitettiin Jyväskylään, jossa on nyt raportoitu koko epidemian aikana yhteensä 1998 tartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu koko epidemian aikana yhteensä 2622 koronavirustartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä ei todettu uusia tartuntoja. Ähtärissä todettiin puolestaan yksi uusi tartunta. Tapauksia on nyt todettu kaupungissa yhteensä 10 kappaletta.

Alkuviikosta tartuntoja on tullut Keski-Suomeen yhteensä kymmenen kappaletta. Tiistaina Keski-Suomessa todettiin kaksi uutta tartuntaa, joista molemmat tulivat Jyväskylään. Maanantaina tartuntoja oli maakunnassa viisi, joista kaikki jälleen Jyväskylässä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku pysyi samana kuin tiistaina eli luvussa 15,4. Viime lauantaina luku oli vielä 13,8 eli se on noussut hieman.

Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viime viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

THL:n rokotusrekisterin tietojen mukaan ensimmäisen koronapiikin on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 151 911 henkeä. Toisen rokoteannoksen saaneita on 51 265. Sairaanhoitopiirin rokotekattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 60 prosenttia ja toisen annoksen kohdalla 20,3 prosenttia.

Juttua muokattu klo 13.25: lisätty tiedot rokotuksista.