Podcast | Hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkue Team Rynkeby aloittaa pitkän urakkansa Jyväskylän Kompassilta perjantaina – kapteeni toivoo autoilijoilta malttia liikenteessä

Hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkue Team Rynkebyn Jyväskylän ja Kuopion tiimi aloittaa matkansa Leville perjantaina.

Kapteeni Petri Palve kertoo Radio Keskisuomalaiselle lähtövalmistelujen olevan hyvässä vauhdissa. Joukkue lähtee polkemaan kohti Leviä huomenna perjantaina Jyväskylän Kompassilta kello 10, ja perillä tiimi on lauantaina 17. heinäkuuta.

Tiimin tarina sai alkunsa vuonna 2002 tanskalaiselta mehutehtaalta, jonka työntekijät keksivät lähteä Pariisiin pyörillä. Nykyään Team Rynkeby on eurooppalainen hyväntekeväisyysjärjestö, jossa kerätään rahaa vakavasti sairaille lapsille. Ensimmäinen suomalainen joukkue oli mukana tempauksessa vuonna 2013.

Tänä vuonna Jyväskylän ja Kuopion yhteistiimiin kuuluu 25 pyöräilijää.

Pyöräilijät valmistautuivat urakkaan lähes vuoden. Harjoittelu aloitettiin lokakuun alussa, ja siitä lähtien pyöräilijät ovat treenanneet organisoidusti noin kolme kertaa viikossa. Treenivastaava Outi Ilves on antanut ohjeita, miten treenataan pitkäkestoista suoritusta varten. Tavoitteena on ollut, että jokainen pyöräilijä polkisi 2500 kilometriä ennen varsinaista reissua.

– Tiimi on harjoitellut turvallista ajamista, muodostelmia, merkinantoja ja turvavälejä. Kaikki ovat niin tarkasti mietittyjä asioita, että ne tulevat selkäytimeen, Palve kertoo.

Palve toivoo autoilijoilta maltillisia ja riittävän kaukaa tehtyjä ohituksia pyöräilyjoukkueen kohdatessaan. Tiimi ajaa pareittain, mutta kapeilla teillä he vaihtavat muodostelman yhteen jonoon, jossa on kaksi eri ajoryhmää. Näin autoilija pääsee ohittaessaan ryhmien väliin ja taataan turvallinen ohitus. Joukkueella on mukanaan myös taka-auto, joka varoittaa autoilijoita tarroilla ja katolla olevalla vilkulla.

– Toivottavasti liikenteessä ei ole niin kiire, vaan meidät voisi ohittaa rauhassa ja turvallisesti, Palve toivoo.

Perillä Levillä tiimeillä on juhlatapahtuma. Reissun päättää yhteinen päivällinen.

Kuuntele Petri Palveen radiohaastattelu alta podcastina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut