Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän Kesässä pohdittiin, voiko talous kasvaa kestävästi: paikalla maailmankuulu Tim Jackson ja talousviisas Sixten Korkman – katso tallenne keskustelusta

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen toimii paneelin puheenjohtajana. Sami Saarenpää

Justus Vento

Talouskasvu ja ympäristöllinen kestävyys vaikuttavat ristiriitaisilta tavoitteilta. Kasvua pidetään välttämättömänä työllisyyden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta. Vastakappaleena kasvulle on sen osin aiheuttama ilmastonmuutos ja biodiversiteetin kato. Niiden myötä kulutuksen vähentäminen on tullut ajankohtaiseksi.

Ovatko taloudelliset ja ympäristölliset tavoitteet yhdistettävissä? Millä keinoin talouskasvusta voitaisiin tehdä ekologisesti kestävämpää?

Näihin kysymyksiin pohditaan vastauksia Jyväskylän Kesän paneelikeskustelussa, jonka avaa maailman parhaaksi kohtuutalousasiantuntijaksi tituleerattu Tim Jackson.

Paneelikeskusteluun osallistuvat myös kansantaloustieteilijä Sixten Korkman, Aalto-yliopiston professori Minna Halme, LUT-yliopiston professori Lassi Linnanen, valtiovarainministeriön valtiosihteeri-kansliapäällikkö Juha Majanen, ekonomisti Anni Marttinen, JSBE:n professori Hanna-Leena Pesonen, kaupunginvaltuutettu Matleena Käppi ja tutkijatohtori Mikael Puurtinen.

Lähetys alkaa kello 14.00.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut