Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Suomen joukkue valmistautuu Tokion olympialaisiin – lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen kertoo etukäteistyön olleen valtava

Tokion olympialaiset alkavat 23. heinäkuuta ja Suomen joukkue suuntaa ripotellen kohti Japania.

Olympiakomitea huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen kertoo etukäteistyön ennen kisoihin lähtöä olleen valtava. Koko kisoihin lähtevä joukkue on saanut kaksi rokoteannosta ja jokainen käy koronatestissä juuri ennen matkaa. Paikan päällä Tokiossa on maskipakko, hotelleista ei päästetä ulos kuin järjestäjän kuljetuksella harjoittelemaan ja kisaamaan ja testausta tehdään joka päivä.

Lisähaasteita ovat aiheuttaneet muun muassa suorien lentojen peruuntumiset. Urheilijoiden leiripaikat valittiin sen perusteella, minne on suorat lennot Suomesta. Näiden lentojen peruunnuttua matkustusajat ovat venyneet jopa kymmenellä tunnilla.

Olli-Pekka Kärkkäinen vastaa viimeistelyleireistä kolmessa eri paikassa Japanissa. Hän kertoo, että viimeistelyleirin merkitys urheilijalle on suuri. Etenkin ulkolajeissa tavoitteena on sopeutua kuumuuteen ja kosteuteen. Sisälajeissa kisataan ilmastoiduissa halleissa, ja näin ollen pyritään välttämään kuumaa ulkoilmaa.