Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Suomen joukkue valmistautuu Tokion olympialaisiin – lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen kertoo etukäteistyön olleen valtava

Olympiatuli syttyi Japanissa 9. heinäkuuta. Tennispelaaja Shuzo Matsuoka sai tulen ensimmäisenä kannettavakseen. Philip Fong

Keskisuomalainen

Tokion olympialaiset alkavat 23. heinäkuuta ja Suomen joukkue suuntaa ripotellen kohti Japania.

Olympiakomitea huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen kertoo etukäteistyön ennen kisoihin lähtöä olleen valtava. Koko kisoihin lähtevä joukkue on saanut kaksi rokoteannosta ja jokainen käy koronatestissä juuri ennen matkaa. Paikan päällä Tokiossa on maskipakko, hotelleista ei päästetä ulos kuin järjestäjän kuljetuksella harjoittelemaan ja kisaamaan ja testausta tehdään joka päivä.

Lisähaasteita ovat aiheuttaneet muun muassa suorien lentojen peruuntumiset. Urheilijoiden leiripaikat valittiin sen perusteella, minne on suorat lennot Suomesta. Näiden lentojen peruunnuttua matkustusajat ovat venyneet jopa kymmenellä tunnilla.

Olli-Pekka Kärkkäinen vastaa viimeistelyleireistä kolmessa eri paikassa Japanissa. Hän kertoo, että viimeistelyleirin merkitys urheilijalle on suuri. Etenkin ulkolajeissa tavoitteena on sopeutua kuumuuteen ja kosteuteen. Sisälajeissa kisataan ilmastoiduissa halleissa, ja näin ollen pyritään välttämään kuumaa ulkoilmaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut