Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronatilanne on rauhoittunut Jyväskylän kaupunginsairaalan osastolla 7, poikkeusolojen johtoryhmä kehottaa edelleen noudattamaan koronaohjeita – "lomatunnelmissa unohtuu helposti"

Kyllön terveysasemalla ilmeni koronatartunta. Timo Mustalampi
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Koronatilanne on rauhoittunut Kyllössä Jyväskylän kaupunginsairaalan osastolla 7 eikä uusia tartuntoja ole todettu, Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa. Tästä syystä myös vierailurajoitukset on päästy purkamaan.

Kaupunginsairaalan osasto 7 toimii palliatiivisen hoidon eli parantumattomia, eteneviä sairauksia hoitavan hoidon osastona.

Perjantaina todetun koronatartunnan takia osastolle ei otettu uusia potilaita viikonlopun aikana, tiedotteessa kerrotaan.

– Osastolla sallittiin viikonvaihteessa ainoastaan saattohoitopotilaiden lähiomaisten vierailut etukäteen sopimalla.

Maanantaina koronatilanteen takia kokoontunut Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä muistuttaa, ettei koronaturvallisuuteen liittyvissä ohjeissa ole edelleenkään varaa lipsumiseen.

– Terveysturvallisesta toiminnasta annettujen ohjeiden noudattaminen helteessä ja lomatunnelmissa unohtuu helposti, Jyväskylän kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Tämä ilmiö yhdessä lisääntyneen lomamatkailun kanssa voi saada koronatilanteen nopeasti pahenemaan.

Tiedotteessa muistutetaan, että suurelta osalta kuntalaisia puuttuu vielä kahden koronarokoteannoksen suoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n rokotetietojen mukaan maanantaina ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus oli Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 61,8 prosenttia ja toisen annoksen 23,3 prosenttia.

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla ovat edelleen voimassa aiemmat terveysturvallisuussuositukset liittyen muun muassa turvaväleihin, käsihygieniasta huolehtimiseen ja matalalla kynnyksellä koronatestiin hakeutumiseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut