Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Se tulee olemaan aika mahtava näkymä" – Laukaaseen saapuu viikonlopuksi jopa 2000 Harrikka-kerhon jäsentä, Peurunka suljetaan muilta kävijöiltä

Tältä näytti Super Rallyssa Himoksella vuonna 2019. Emma Nikander
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Laukaan kylpylähotelli Peurungassa järjestetään torstaista sunnuntaihin H-DCF International Rally -tapahtuma. Kyseessä on Harley-Davidson Club Finlandin vuosittainen heinäkuun puolivälissä pidettävä päätapahtuma.

Tapahtumaan odotetaan noin 1500, jopa 2000 kävijää. Mukaan saattaa liittyä myös ulkomaisia vierailijoita, mikäli he pääsevät maahan. Heidän määrästään ei ole kuitenkaan tarkempaa tietoa.

– Aikaisemmin on ollut joitain vieraita lähimaista ympäri Eurooppaa, kertoo kerhon puheenjohtaja Mika Saloranta.

Ylivoimaisesti suurin osa tulee tapahtumaan Harrikoilla. Myös vanhat Indian- ja Buell-moottoripyörät on sallittu.

Osallistujia saapuu koko Suomesta. Tapahtuma on tarkoitettu vain jäsenistölle ja sen aikana Peurungan alue on suljettu muilta kävijöiltä.

– Tapahtuma on meille hirveän tärkeä. Pääsee tapaamaan kavereita ja samanhenkistä porukkaa. Vuosikokous pidetään myös tapahtuman yhteydessä, Saloranta kuvaa.

Lauantaina ohjelmaan kuuluu perinteinen paraatiajo, joka kulkee Peurungasta pieniä teitä Laukaan Satamaan. Satamassa ollaan noin puoli kahden aikaan.

– Siellä on mahdollista paikallisten ja ulkopuolisten tulla juttelemaan ja ihmettelemään pyöriä.

Letkaan odotetaan mukaan noin 200–300 pyörää.

– Se tulee olemaan aika mahtava näkymä.

Paraatin lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuuluu musiikkiesiintyjiä, kilpailuja, pelejä, saunomista ja leppoisaa yhdessäoloa. Esiintyjiin kuuluu esimerkiksi Atomirotta.

Päätapahtuma on järjestetty Peurungassa myös kuusi vuotta sitten. Vuonna 2019 Jämsän Himoksella pidettiin kansainvälinen Super Rally, johon osallistui noin 10 000 henkeä.

Viime vuonna kerhon täyttäessä 40 vuotta, jouduttiin päätapahtuma koronarajoitusten vuoksi perumaan. Viime syksynä ja juhannuksena pystyttiin järjestämään valtakunnalliset tapahtumat.

Tänä vuonna korona saattaa vielä rajoittaa joidenkin osallistumista Laukaan päätapahtumaan, mutta Saloranta arvelee kävijöitä voivan tulla jopa tavallista enemmän tapahtumanälän ollessa suuri.

Koronaohjeita noudatetaan yhteistyössä Peurungan kanssa.

– Käsienpesumahdollisuudet ja käsidesit ovat sekä mahdollisuus pitää turvavälejä. Kaikki viranomaisvaatimukset ilman muuta täytetään, Saloranta sanoo.

Hän toivoo, että muut liikenteessä liikkuvat ottaisivat huomioon, että alueella tulee nyt olemaan poikkeuksellisen paljon moottoripyöriä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut