Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iäkäs mies eksyi lakkasuolle Multialla, oli vaeltanut koko päivän ilman juomaa

Lakkasuolla samotessa vesipullo ja kännykkä voivat tulla tarpeeseen. Pirjo Kamppila
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Iäkäs mies eksyi Multian Nikaranperän läheiselle lakkasuolle perjantai-iltana. Mies oli vaeltanut suoalueella marjastaen ja vaeltaen koko päivän ilman juomaa. Lopulta voimat olivat ehtyneet.

Mies soitti itselleen apua, ja hälytys ihmisen pelastustehtävästä maastosta annettiin illalla kello 18.43. Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastajat haravoivat paikalle saavuttuaan aluetta noin tunnin ennen kuin eksynyt löytyi.

Ensihoito tarkasti nuutuneen miehen ja avusti hänet pois suoalueelta.

– Ilmeisesti hän löytyi hyvissä voinneissaan, eikä hän tainnut jatkaa matkaa sairaalaan, kertoi Keski-Suomen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Juho Laitinen.

METSÄÄN EKSYNEITÄ ja siellä vaeltelun lomassa uupuneita henkilöitä pelastetaan Laitisen mukaan kesäisin aina "silloin tällöin".

– On tärkeää varata juotavaa mukaan metsään ja esimerkiksi kertoa jollekin, minne päin on menossa. Hyvä tietysti on, että mukana on myös kännykkä, hän kertoi.

Pelastuslaitos poistui kohteesta hieman kello yhdeksän jälkeen illalla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut