Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tuuli kaatoi useita puita Keski-Suomessa, Joutsassa syttyi pieni maastopalo – maakunta selvisi Riikka-rajuilmasta ilman suurempia vahinkoja

Pelastuslaitos on saanut useita vahingontorjuntatehtäviä liittyen puiden kaatumiseen. Saara Karttunen

Riikka Minkkinen, Emmi Julkunen

Keski-Suomenkin yli puolen päivän aikaan pyyhältänyt Riikka-rajuilma ei aiheuttanut maakuntaan suurempia pelastustehtäviä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskukselta kerrotaan, että lopulta rajuilma poiki reilut kymmenen vahingontorjuntatehtävää, joista valtaosa annettiin teille kaatuneista puista. 

Jyväskylässä puu kaatui junaraiteen päälle Sääksjärven lähettyvillä puolen päivän aikaan. Puu saatiin raivattua ja junaliikenne pääsee taas kulkemaan normaalisti.

Yksi juna joutui mahdollisesti odottamaan Muuramessa arviolta noin 5-10 minuuttia puun raivausta.

Joutsassa puu kaatui sähkölinjalle, jonka jälkeen kipinästä syttyi pieni noin 200 neliön maastopalo. Palon oli huomannut mökkiläinen puoli kahdentoista aikaan.

Jämsässä puiden kaatuminen aiheutti hieman liikenne-estettä pienillä teillä Vehkaojantiellä, Korpilahdentiellä ja Taipaleenraitilla. Vehkajoentiellä raivattiin peräti 12 puuta, kun ilmeisesti suurempi paikallinen myräkkä teki alueella tuhojaan.

Jämsässä puu korjattiin myös vanhalta Kirkkotieltä illalla kuuden aikoihin.

Kivijärvellä puu kaatui kevyen liikenteen väylälle Keskustiellä. Äänekosken Sumiaistentiellä neuvokas kansalainen oli ehtinyt jo raivata puun pois ennen pelastuslaitoksen tuloa paikalle.

Jämsässä puu kaatui Sahloistentiellä latvan osalta tielle. Hankasalmella puu kaatui sähkölinjoille ja tukki hieman tietä Kangasniementiellä.

Tilannekeskuksen päivystävä palomestari Samuel Leppämäki uskoo, että rajuilman jättämistä tuhoista tulee hälytystehtäviä vielä myöhemmin päivällä.

– Ihmiset liikkuvat ja alkavat tehdä ilmoituksia näkemistään vahingoista, jolloin tehtäviä saattaa tulla lisää. Pahimmalta osumalta kuitenkin vältyttiin, hän kertoi.

Jyväskylän Kauppakadun tilaan tulvi vettä

Jyväskylän keskustan Kauppakadulla noin 300 neliön tilaan pääsi tulvimaan lattiakaivoista noin viisi senttiä vettä lattialle. Hälytys tuli kello 12.42.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli jonkinlainen kokoontumistila, jossa ei ollut ihmisiä. Syytä tulvimiselle ei ole tiedossa.

Ilmatieteen laitos: "Jyväskylä keskityksen kohteena"

Myös Ilmatieteen laitos tviittasi puolen päivän aikaan, että Riikka-rajuilma etenee ja muuttuu rajummaksi. Tviitin mukaan ensimmäinen voimakas puuska oli osunut havaintoasemalle, kun Jämsässä mitattiin 25,6 m/s.

Otitko kuvan? Lähetä se Keskisuomalaisen toimitukseen WhatsAppissa puh. 050-5725731 tai sähköpostilla uutiset@keskisuomalainen.fi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut