Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuhmoisissa paloi maastoa kahden hehtaarin alueella – arvioidaan syttyneen salamaniskusta

Jaakko Vilmusenaho

Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin Kuhmoisten Hakavuoreen sammuttamaan keskisuurta maastopaloa keskiviikkoiltapäivänä kello 13 jälkeen.

Sammutustöissä oli iltapäivällä yhteensä noin 30 henkilöä Pirkanmaalta, Keski-Suomesta ja Päijät-Hämeestä. Mukana oli myös lentotähystystä suorittava palolentokone.

Paloalueen koko oli arviolta kaksi hehtaaria. Palosta ei koitunut uhkaa rakennuksille eikä henkilövahinkoja ole tiedossa.

Palo saatiin rajattua ja sen leviäminen estettyä iltaviiteen mennessä. Pelastuslaitos keskittyi seuraavaksi palopesäkkeiden sammuttamiseen. Paloalue sijaitsi rinteellä, jossa maasto on vaikeakulkuista, mikä vaikeutti sammutustöitä.

Päivystävä palomestari Heikki Kojo kertoi Keskisuomalaiselle kello 18:20, että pelastuslaitos oli keventämässä paikalla ollutta organisaatiotaan vapauttamalla yksiköitä.

Kojo arveli palon syttyneen salamaniskusta.

– Kuhmoisissa on ukkostanut viime päivinä, eikä tässä lähettyvillä ole asutusta. Rinne on niin vaikeakulkuinen, että täällä kukaan tuskin haluaa liikkuakaan.

Kuhmoisissa paloi maastoa myös tiistai-iltapäivänä noin 400 neliömetrin edestä Myllykylässä. Myös kyseisen palon arvioitiin syttyneen salamaniskusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut